ANTALYA / ALANYA - İNCEKUM ÖZTAŞ İLKOKULU

Tarihçe

İncekum Öztaş İlkokulu Alanya'ya bağlı İncekum mahallesinde, D-400 devlet karayolu kenarında, köy tüzel kişiliğine ait 7.000 m2alan üzerine inşa edilmiş iki bloktan oluşmaktadır. Okul 1962 yılında Yeşilköy İlkokulu adı altında tek derslik ve bir idari odadan ibaret olarak eğitim öğretime açılmıştır.1973 yılında aynı okul bahçesi içine 3 derslikli yeni bir okul binası yapılarak eğitim öğretime devam edilmiştir.1982 yılında mevcut üç dersliğin üzerine ikinci kat yapılarak beş sınıflı ilkokul halini almıştır.1996/1997 öğretim yılı başında kasabanın kuzeyinde komşu köy olan Esentepe Köyünün öğrencilerinin tamamı bu okula taşınarak taşıma merkezi okul olmuştur.1997/1998 öğretim yılından itibaren 8 yıllık eğitim uygulaması okulda başlatılmıştır. Hem ikinci kademe eğitimine başlanması, hem de taşıma merkezi olması nedeni ile mevcut okul ihtiyaca cevap vermeyince kasabanın en büyük turizm yatırımcısı durumunda olan ÖZTAŞ İnşaat A.Ş. tarafından  1998 Mayıs ayında okul bahçesinde bulunan  tek derslikli bina yıkılarak yerine  18 derslikli modern bir okul binası yapılarak 1998 Aralık ayında hizmete açılmıştır.Okulun adı 1999 yılından itibaren Yeşilköy Öztaş İlköğretim okulu olarak değiştirilmiştir. Daha sonra Yeşilköy beldesi ile Esentepe Köyünün birleşmesi ile belde İncekum ismini almıştır. Okulumuzun adı da İncekum Öztaş İlköğretim Okulu olmuştur.2012-2013 Eğitim-Öğretim yılında 4+4+4 eğitim sistemine geçilmesiyle okulumuz İncekum Öztaş İlkokulu ve İncekum Öztaş Ortaokulu olarak eğitimine  aynı bahçede iki farklı binada devam etmiş ve 2014-2015 Eğitim - Öğretim yılında ise İncekum Esentepe İlk ve Orta Okulu ile bir dönüşüme gidilmiştir. Bu kapsamda okulumuz sadece İlköğretim 1. kademe hizmet veren İncekum Öztaş İlkokulu olarak eğitim - öğretim hizmeti vermeye devam etmektedir.

Yayın: 09.01.2017 - Güncelleme: 02.11.2021 14:26 - Görüntülenme: 926